1. Kurum İçi Girişimcilik ve İnovasyon Konferansı Sonrası
06:31:00
Günümüzde çok eleştirilen kuşaklar arasındaki farklılığın, en önemli, belirgin özelliği girişimcilik ve inovasyona nasıl şekil verdikleri konusu. 2 Haziran'da gerçekleşen 1. Kurum İçi Girişimcilik ve İnovasyon Konferansın da kuşaklar arasındaki uçurumda ne gibi farklılıklar yer aldığını, 13 değerli konuşmacının düşünce, fikir, sunum ve şirket kültürlerini tanıtarak inovasyon yaratmada nasıl bir strateji izlediklerini dinleme fırsatı buldum. Konferans 09.00-17.30 ' a kadar sürdüğü için çok fazla ayrıntıya giremeyeceğim kısa-kısa sunumu, görselliği, ve anlatış biçimiyle hafızamda yer edinen konuşmacılardan bahsetmek istiyorum.
Aylin SATUN OLSUN |
Nurer YÜKSEL |
Endüstri 4.0;
Sadece data ve dijitalizasyondan ile değil,
bu yeni dünyaya
uyum sağlayabilme
yetkinliği ile de ilgilidir.
Seda Hanım daha çok Markofoni de İnovasyon konusu üzerinde durdu. İnovasyonun onlar için önemi, Markofoniye kattıkları, nasıl başardıklarını anlattı. İnovasyon için doğru (İK)limi yaratmak başlığında ki o iklimdeki ik'yı çok yaratıcı buldum ben ve eminim konferansta olan herkesin dikkatini çekmiştir.Nasıl başardıkları konusunda; düşüncelerinin merkezine müşterileri koyarak hareket ettiklerini, günlük hayatlarının düşüncelerini sınırlamalarına izin vermeden ve maliyet-değer analizini doğru bir şekilde yaptıklarını söyledi. İnovasyonu engelleyen en önemli unsurun teknolojiye inanmayan insanlardan oluştuğunu, geçmiş düşünürlerin sözlerine yer vererek gösterdi. Sunumuna yurdum insanının teknolojiye olan katkılarından bir kaç fotoğraf koyarak keyif katmış. Sadece zaman konusunda ve slaytın uzunluğu konusunda sıkıntı olduğunu düşünüyorum bir süreden sonra odaklanma konusunda sıkıntı yaşadık. Onun dışında bilgi aktarımı güzeldi.
İlk öncelikle sunumundaki heyecanlı anlatımı ve enerjisinin yüksek kullanımı beden dilini doğru kullanışından dikkati üzerine ve konuya toplaması ile bence dört dörtlük bir sunumu vardı. Sabancı Üniversitesi'nin Kurum İçi Girişimcilik programının nasıl kurulduğundan kısaca bahsetti. En zor olanının insan yönetimi olduğunu ve gerçek zenginliğin yaratıcılık olduğunu vurguladı.
Genco Orkun GENÇ/LİNKEDİN Senıor Relatıonshıp Manager
Start Up Of You!
Sunuma başlarken gayet enerjik bir müzikle ilk önce üzerimizdeki ölü ruhtan kurtulmamızı sağladı. Sonrasında sunum boyunca gene aynı enerji, ses tonu ve beden dilini iyi kullanarak dikkatimizi toplamayı başardı. Kendini tanıtarak başladı, ne iş yaptığını, nasıl bir ortamda çalıştığını ve yaşadığı şehirden biraz bahsetti. İşe giderken her sabah; ''Daha iyi ne yapabilirim?'', ''Farklı ne yapabilirim?'', ''Yaptığım işi nasıl geliştirebilirim?'' diye düşüyormuş, bu cümlesinde biraz kendimi yakaladım. Anlatacaklarının kendi hikayesi veya Linkedin'in hikayesi olmadığını konferansta bulunan herkesin hikayesi olduğunu söyledi ve sunumuna giriş yaptı. Teknolojinin iş hayatımızı ilerleyen zamanlarda nasıl etkisi altına aldığını, bizi şuan bulunduğumuz konumdan daha farklı konumlara yükseltip veya indirebileceğini örneklendirerek, kısaca insan gücünün yerini teknolojinin alacağını anlattı. Ardından Seda Hanım'ında değindiği doğru iklimi yaratmanın önemini bir kez daha vurgulayarak, değişimin kişiyi değiştirmese bile dış etkenleri değiştirmeyeceğinin de mümkün olmadığını ve sosyal medyanın hayatımızdaki yerinden de bahsederek sunumunu sonlandırdı.
Seda KAYRAK KIZILTAN/MARKOFONİ Human Resources Vıce Presıdent
Markofoni İnovasyon Uygulamaları
Seda KAYRAK KIZILTAN |
''İNOVASYON İÇİN DOĞRU (İK)LİMİ YARATMAK''
Prof. Dilek ÇETİNDAMAR/Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Programları Akademik Direktörü
Kurum İçi Girişimcilik Program Tasarımı ve İş Sonuçlarına Etkisi
Dilek ÇETİNDAMAR |
Genco Orkun GENÇ/LİNKEDİN Senıor Relatıonshıp Manager
Start Up Of You!
Genco Orkun GENÇ |
Sunumda birbirinden değerli ve tecrübeli konuşmacılar yer aldı. Hepsini yazamadım ama bu demek değil ki onlardan da etkilenmedim veya bir şey öğrenmedim. Aksine onlarda bana çok şey kattı keşke imkan olsaydı da hepsini yazabilseydim tek tek. Peki niye bu 4 kişi? Çünkü sunumlarında anlatış tarzlarında olağanlık ve durağanlıktan çok, gerek hareketleri, gerek ses tonları ve slaytlarıyla bir farklılık yaratmışlardı. Bu da o an ki durağanlıktan sıyrılıp, birden hareketlenmeyle ilgiyi daha çok üstlerine topladılar. Yoksa Emine Başdağ'ın Sosyal Girişimcilik konusu, Tutku Çoşkun'un Garanti Bankası'ndaki İnovasyonu nasıl sağladıkları, Esin İmer'in Bla Bla Car da ki çalışma ortamları, Fatih Uysal ve Hande Yalgın Dölcel'in Vodafone da ki çalışma ortamlarından ve hizmetlerinden, Aylin Satun Olsun'un Açık İnovasyondan, Sevda Solak'ın Girişimcilik Programlarında İç İletişim Planları, ve Kerem Alper'in Mekanların İnovasyona Etkisinden bahsetmesi bunların hepsi hafızamda yer edindi. Organizasyon genel anlamda iyiydi, eğer 2. düzenlenecekse bunun kat ve kat iyi olacağını düşünüyorum. Son olarak daveti için Aso Company ailesine ve bu konferansta bizlerle bilgilerini, tecrübelerini paylaşan değerli konuşmacılara teşekkür ediyorum.
0 yorum