Translate

1. Kurum İçi Girişimcilik ve İnovasyon Konferansı Sonrası

06:31:00

   Günümüzde çok eleştirilen kuşaklar arasındaki farklılığın, en önemli, belirgin özelliği girişimcilik ve inovasyona nasıl şekil verdikleri konusu. 2 Haziran'da gerçekleşen 1. Kurum İçi Girişimcilik ve İnovasyon Konferansın da kuşaklar arasındaki uçurumda ne gibi farklılıklar yer aldığını, 13 değerli konuşmacının düşünce, fikir, sunum ve şirket kültürlerini tanıtarak inovasyon yaratmada nasıl bir strateji izlediklerini dinleme fırsatı buldum. Konferans 09.00-17.30 ' a kadar sürdüğü için çok fazla ayrıntıya giremeyeceğim kısa-kısa sunumu, görselliği, ve anlatış biçimiyle hafızamda yer edinen konuşmacılardan bahsetmek istiyorum.

Aylin SATUN OLSUN
   Konferansın başlangıcını Aylin Satun Olsun yaparak kısaca girişimcilik, inovasyon ve konferansın amacından bahsetti. Kurum içi girişimciliği tanımlarken hayalleri gerçekleştiren insan, kişi yada kişiler olarak tanımladı. Kısaca inovasyonun sınırların kalktığı noktada devreye girdiğini vurguladı ve Aylin Hanımın inovasyon hakkındaki bu söylemi benim hafızamda kalıcı yer edindi. Neden buradayız? Çünkü;

fikir+fikir= en iyi fikri oluşturur.




  Nurer YÜKSEL/SIEMENS Human Resources Dırector
   4. Sanayi Devrimi Sektörleri Nasıl Değiştiriyor?

Nurer YÜKSEL
   Ardından ilk konuşmacı olan Nurer Bey söze 4. Sanayi Devriminin Sektörleri Nasıl etkilediğinden bahsetti. İlk olarak zaman çizelgesi üzerinde sanayi devriminin günümüze kadar makineleşmede ne gibi değişikliklere uğrayarak geldiğini görsellerle destekleyerek anlattı. Endüstri 4.0'ı hızla gelişen ve değişen jenerasyonda daha çok göreceğimizin üzerinde durdu. Konu başlıklarını Neden 4.0 , Endüstri 4.0 ve İnsan .. Değişim ve kendi çalıştığı kurum olan Siemens üzerindeki etkilerinden bahsetti. Sunum yapan konuşmacılar arasında en çok beğendiğim, bakarken yorulmadığım kısa ve net slaytının oluşu, kattığı görsellik, zamanı uygun kullanması ve slayttan alınması gereken bilginin yeterli olduğuna inanıyorum daha çok kendi yorumlamalarına yer verdi.
Endüstri 4.0;
Sadece data ve dijitalizasyondan ile değil,
bu yeni dünyaya
uyum sağlayabilme 
yetkinliği ile de ilgilidir.



Seda KAYRAK KIZILTAN/MARKOFONİ Human Resources Vıce Presıdent
   Markofoni İnovasyon Uygulamaları

Seda KAYRAK
KIZILTAN
   Seda Hanım daha çok Markofoni de İnovasyon konusu üzerinde durdu. İnovasyonun onlar için önemi, Markofoniye kattıkları, nasıl başardıklarını anlattı. İnovasyon için doğru (İK)limi yaratmak başlığında ki o iklimdeki ik'yı çok yaratıcı buldum ben ve eminim konferansta olan herkesin dikkatini çekmiştir.Nasıl başardıkları konusunda; düşüncelerinin merkezine müşterileri koyarak hareket ettiklerini, günlük hayatlarının düşüncelerini sınırlamalarına izin vermeden ve maliyet-değer analizini doğru bir şekilde yaptıklarını söyledi. İnovasyonu engelleyen en önemli unsurun teknolojiye inanmayan insanlardan oluştuğunu, geçmiş düşünürlerin sözlerine yer vererek gösterdi. Sunumuna yurdum insanının teknolojiye olan katkılarından bir kaç fotoğraf koyarak keyif katmış. Sadece zaman konusunda ve slaytın uzunluğu konusunda sıkıntı olduğunu düşünüyorum bir süreden sonra odaklanma konusunda sıkıntı yaşadık. Onun dışında bilgi aktarımı güzeldi.


''İNOVASYON İÇİN DOĞRU (İK)LİMİ YARATMAK''

Prof. Dilek ÇETİNDAMAR/Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Programları Akademik Direktörü
Kurum İçi Girişimcilik Program Tasarımı ve İş Sonuçlarına Etkisi

Dilek ÇETİNDAMAR
 İlk öncelikle sunumundaki heyecanlı anlatımı ve enerjisinin yüksek kullanımı beden dilini doğru kullanışından dikkati üzerine ve konuya toplaması ile bence dört dörtlük bir sunumu vardı. Sabancı Üniversitesi'nin Kurum İçi Girişimcilik programının nasıl kurulduğundan kısaca bahsetti. En zor olanının insan yönetimi olduğunu ve  gerçek zenginliğin yaratıcılık olduğunu vurguladı.



Genco Orkun GENÇ/LİNKEDİN Senıor Relatıonshıp Manager 
Start Up Of You!

Genco Orkun GENÇ
   Sunuma başlarken gayet enerjik bir müzikle ilk önce üzerimizdeki ölü ruhtan kurtulmamızı sağladı. Sonrasında sunum boyunca gene aynı enerji, ses tonu ve beden dilini iyi kullanarak dikkatimizi toplamayı başardı. Kendini tanıtarak başladı, ne iş yaptığını, nasıl bir ortamda çalıştığını ve yaşadığı şehirden biraz bahsetti. İşe giderken her sabah; ''Daha iyi ne yapabilirim?'', ''Farklı ne yapabilirim?'', ''Yaptığım işi nasıl geliştirebilirim?''  diye düşüyormuş, bu cümlesinde biraz kendimi yakaladım. Anlatacaklarının kendi hikayesi veya Linkedin'in hikayesi olmadığını konferansta bulunan herkesin hikayesi olduğunu söyledi ve sunumuna giriş yaptı. Teknolojinin iş hayatımızı ilerleyen zamanlarda nasıl etkisi altına aldığını, bizi şuan bulunduğumuz konumdan daha farklı konumlara yükseltip veya indirebileceğini örneklendirerek, kısaca insan gücünün yerini teknolojinin alacağını anlattı. Ardından Seda Hanım'ında değindiği doğru iklimi yaratmanın önemini bir kez daha vurgulayarak, değişimin kişiyi değiştirmese bile dış etkenleri değiştirmeyeceğinin de mümkün olmadığını ve sosyal medyanın hayatımızdaki yerinden de bahsederek sunumunu sonlandırdı.



   Sunumda birbirinden değerli ve tecrübeli konuşmacılar yer aldı. Hepsini yazamadım ama bu demek değil ki onlardan da etkilenmedim veya bir şey öğrenmedim. Aksine onlarda bana çok şey kattı keşke imkan olsaydı da hepsini yazabilseydim tek tek. Peki niye bu 4 kişi? Çünkü sunumlarında anlatış tarzlarında olağanlık ve durağanlıktan çok, gerek hareketleri, gerek ses tonları ve slaytlarıyla bir farklılık yaratmışlardı. Bu da o an ki durağanlıktan sıyrılıp, birden hareketlenmeyle ilgiyi daha çok üstlerine topladılar. Yoksa Emine Başdağ'ın Sosyal Girişimcilik konusu, Tutku Çoşkun'un Garanti Bankası'ndaki İnovasyonu nasıl sağladıkları, Esin İmer'in Bla Bla Car da ki çalışma ortamları, Fatih Uysal ve Hande Yalgın Dölcel'in Vodafone da ki çalışma ortamlarından ve hizmetlerinden, Aylin Satun Olsun'un Açık İnovasyondan, Sevda Solak'ın Girişimcilik Programlarında İç İletişim Planları, ve Kerem Alper'in Mekanların İnovasyona Etkisinden bahsetmesi bunların hepsi hafızamda yer edindi. Organizasyon genel anlamda iyiydi, eğer 2. düzenlenecekse bunun kat ve kat iyi olacağını düşünüyorum. Son olarak daveti için Aso Company ailesine ve bu konferansta bizlerle bilgilerini, tecrübelerini paylaşan değerli konuşmacılara teşekkür ediyorum. 

You Might Also Like

0 yorum

NİSAN SÖZÜ ''Henry D. Thoreau''

NİSAN SÖZÜ ''Henry D. Thoreau''
Tecrübelerimin bana öğrettiği bir şey var: Hayallerinin peşinden emin adımlarla yürüyen ve arzu ettiği hayatı yaşamak için gayret sarf eden insanlar, beklenmedik bir anda başarıyla karşılaşırlar.

Mart Sözü '' Lao Tzu ''

Mart Sözü '' Lao Tzu ''
Doruğa ulaşsanız bile, hala ulaşılması gereken gelecek önünüzde durmaktadır.

Kasım Sözü ''Mümin Sekman''

Kasım Sözü ''Mümin Sekman''
Başkasına sadakatiniz, kendi başarı kapasitenize ihanetiniz olmaya başladıysa gitme zamanı gelmiş demektir.

Ekim Sözü ''W.E.Demıng''

Ekim Sözü  ''W.E.Demıng''
İnsanlar öğrenme dürtüsüyle doğarlar. Öğrenmeye karşı merak ve bundan duyulan zevk insanın doğasında vardır. Bunlar bebeklikten başlayarak zamanla yok edilir.

AĞUSTOS SÖZÜ '' ELİZABETH HOLMES''

AĞUSTOS SÖZÜ '' ELİZABETH HOLMES''
Başarılı bir insan olup olmadığınızı belirleyen şey, insanların hayatında bir değişiklik yaratıp yaratmadığımıza bağlıdır.

TEMMUZ SÖZÜ ''Leo C. Rosten''

TEMMUZ SÖZÜ ''Leo C. Rosten''
Hayatın amacının ‘mutlu’ olmak olduğuna inanmam. Bence hayatın amacı: yararlı, sorumlu ve şefkatli olmaktır. En önemlisi fark yaratmaktır; katkıda bulunmak, bir şeyi temsil etmek, yaşamış olmakla bir değişim meydana getirmektir.

HAZİRAN SÖZÜ ''SAMUEL SİMİLES''

HAZİRAN SÖZÜ ''SAMUEL SİMİLES''
Doğru yolda giden kaplumbağa, eğri giden yarış atını geçebilir.

MAYIS SÖZÜ '' CEM YILMAZ''

MAYIS SÖZÜ '' CEM YILMAZ''
Başarılı insanların ortak özelliği it gibi çalışmalarıdır, başka bir şey ne duydum ne gördüm. Gerisi traştır, süstür, dedikodudur.

NİSAN SÖZÜ ''STEVE JOBS''

NİSAN SÖZÜ ''STEVE JOBS''
Bu hayatta zamanınız sınırlı. O sınırlı zamanı, başkasının yaşamını yaşayarak harcamayın. Başka kişilerin düşünceleriyle yaşanan yaşam, dogmaların tuzağına düşmek demektir.

MART SÖZÜ ''PATTİ SMİTH ''

MART SÖZÜ  ''PATTİ SMİTH ''
İyi bir isim yapın. Adınızı temiz tutun. Tavizler vermeyin, başarılı olmak ya da çok para kazanmak için endişe edip durmayın. Sadece iyi şeyler yapmanın peşinde olun. Yaptıklarınızı koruyun ve iyi bir isim yaparsanız işte o zaman kendi adınız sizin değer biriminiz olacaktır. Hayat bir roller coaster gibidir; asla kusursuz gitmez. Muhteşem anlarınız da olacak, çok sert zamanlarınız da. Fakat yaşamak hepsine değer.

NE OKUMALIYIM?

NE OKUMALIYIM?
İDİL TÜRKMENOĞLU, sosyal yaşamında ve iş hayatında gözlemlemiş olduğu ' İşyerinde Keyifli Ortam Yaratmak' konusunu, '' Pozitif Yönetim'' adlı kitabında bizlerle paylaşmış. Keyif ve merakla okuyacağınızdan eminim.

NE OKUMALIYIM?

NE OKUMALIYIM?
Bu öneri İK okumayı düşünen ve okuyan arkadaşlar için. ÖZDEN ASLAN'ın kaleminden, yeni işe başlamış bir İK'cının iş hayatında yaşadıklarını anlatan bir öykü.

NE OKUMALIYIM?

NE OKUMALIYIM?
Büyük- küçük herkesin okuması ve kitaplığında olması gereken bir kitap '' Küçük Prens '' .

Çok fazla hedef koyarsan, en önemlisini ıskalarsın.

Benden Tavsiyeler

Benden Tavsiyeler
Mutlu olduğunuz işi yapın. Hapishaneden kurtulun ve özgürlüğe koşun. Risk alın, cesur olun. Olmak istediğiniz gibi şekillenin. En başta kendinize saygı duyun ve sevin. Uyuttuğunuz benliğinizi uyandırın ve tanıyın. Hayatı ıskalama lüksünüz olmasın.

Bir adam sadece para kazanmak fikriyle işe başladıysa, büyük ihtimalle, yapamayacaktır. Joyce Claude Hall 1891 ...

Seveceğin bir iş seçersen, yaşamında bir gün bile çalışmış olmazsın. Konfucyus ...

Gideceğin yoldan eminsen: Engeller 'dinlenme noktan' olmaktan öteye gidemez.

Facebook

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *