Translate

Sakarya Üniversitesi İKK Kariyer Günleri 2.Gün

09:53:00

   Şimdi de biraz Sakarya Üniversitesinin Kariyer Günlerinin 2. gününden bahsedelim. Bugün Mıtsubıshı Elektric ve Ford Otosan'ın sunumu bizimleydi. İlk olarak;






   Savaş Bey ''MITSUBISHI ELEKTRIC'' hakkında kısa bir tanımlamada bulundu. Kuruluşun benimsemiş olduğu felsefenin ''daha iyisi için değişim'' yani İnovasyon'a açık olduklarını belirtti. Çevre duyarlılığına ve enerji tasarrufuna önem verdiklerini, ''Çevresel Vizyon 2021'' adlı başlığı ile dile getirdi.
Çevresel Vizyon 2021 Mitsubishi Elektric Grup'un uzun dönemli çevresel yönetim vizyonudur. Gözümüz 100. yıl dönümümüzü simgeleyen 2021 yılının üzerinde, ileri teknolojilerimizin menzilini ve dünya genelinde çalışanlarımızın CO2 salımını düşürme, geri dönüşümü teşvik etme, israfı azaltma ve biyo-çeşitliliğe saygı duyma gibi hususlara bağlılıklarını yükseltiyoruz.
    Ardından Logolarında yer alan üç elmasın anlamından bahsetti.




   Meşe yaprağı ve aileleri temsil eden simgelerin birleşiminden oluştuğunu kısaca aktardı. Ardından sözü kurumun İnsan Kaynakları Yöneticisi Atahan GÖKSAL devraldı.
İletişim: @MarkaBeyi 

   Mıtsubıshı Elektric/İnsan Kaynakları Yöneticisi/Atahan GÖKSAL
   Atahan Bey girişini şirket uygulamalarından bahsederek yaptı. Felsefelerinin toplumun yaşam kalitelerini arttırmak olduğunu, prensiplerinin de yedi maddeden oluştuğunu belirtti;
  1. Güven
  2. Kalite
  3. Teknoloji
  4. Yurttaşlık
  5. Ahlak ve Uyum
  6. Çevre
  7. Büyüme
  • İnsan Kaynakları politikalarından bahsetti. 
  • Yeni mezuna değer verdiklerini ve bünyelerinde iş alımı yaptıklarını, 2011 yılında 11 tane yeni mezunu kuruma kazandırdıklarını belirtti. 
  • İnsan Kaynaklarında ki çalışmalarından ve iş tanımlarından bahsetti.
  • Kurumun bünyesinde çalışanlara tanımış oldukları yan hakları anlattı.
  • Şirket içi motivasyon organizasyonlarını dile getirdi.
İletişim: insankaynaklari@tr.mee.com

   Mıtsubıshı Elektric/İSG Uzmanı/Çağatay ÖZCAN/Endüstri Mühendisi

   Çağatay Bey benimde meraklısı olduğum konu üzerinde ''İş Sağlığı ve İş Güvenliği'' hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.
  • Teknik elemanın bulunamamasının nedeninin mesleki yeterliliğin olmamasından kaynaklandığını vurguladı.
  • İş Sağlığı ve İş Güvenliğinin tanımını yaptı.
  • İSG uzmanı olabilmek için neler yapılması gerektiğini ve İSG'de kimlerin görev alabileceğinden bahsetti.
   Mıtsubıshı Electric sunumu plaketlerinin verilmesi ile sona erdi. Güzel bir sunum gerçekleştirdiler. Bilgi ve kariyer için yapılması gerekenlerden, öneri ve tavsiyelerden çok kurumu ve kurum kültürlerini tanıtmayı ön plana aldılar, güzel sade bir sunumdu, keyif aldık Mıtsubıshı Electric'i tanımaktan.



  FORD OTOSAN/İNSAN KAYNAKLARI EKİBİ
   İK Ekip Lideri/Ömer MANDACI
   Bordro Uzmanı/Enes ZOR
   İK Uzman Yardımcısı/Nurten DALKIÇ

   İkinci sunumu Ford Otosan İnsan Kaynakları Ekibi gerçekleştirdi. Belirtmek isterim ki çok enerji dolu bir ekip, üç kişi katılım gösterdiler. Girişi çeşitli uygulamalar yaptırarak başladılar, ilk öncelikle öğrenciler arasından siz Ford Otosan çalışanı olsaydınız eğer kurumu nasıl tanıtırsınız dediler. İki öğrenci katılım gösterdi ve ellerinden geldiğince Ford Otosan çalışanı gibi kurumdan kısaca bahsettiler. 
Sen Varsan Gelecek Bizim 
  Çalışanlarına değer kattıklarını ve çalışanlar arasında cinsiyet ayrımı yapmadan hepsinin eşit olduğunu, ergonomiye önem verdiklerini vurguladılar. Ardından öğrencilerle bir kaç motive edici uygulamaya daha yer verdiler. Enes Bey, geçmişten bugüne Ford diyerek Ford Otosan'ı tanıttı. Ürettikleri arabalardan bahsetti. Üretimde yeni teknolojilere yer verdiklerini ve inovasyonu benimsediklerini belirtti. Kısaca kurumlarında ki ödül yönetimlerinden ve işe alım süreçlerinden bahsedip öğrenci sorularını alarak sunumlarını bitirdiler.
   Başında da belirttiğim gibi keyif verici ve motive edici sunumları vardı. Hazırlamış oldukları slayta bağlı kalmadan hareketli ve eğlenceli bir sunum gerçekleştirdiler. Ford Otosan İnsan Kaynakları Ekibine de teşekkür ediyorum.


   Benim Sakarya Üniversitesi İKK Kariyer Günlerim bu şekilde bitmiş oldu. Üçüncü güne kalamadım o gün dönmek zorundaydım ne yazık ki işler güçler malum. Sakarya turumda bana eşlik eden canımın içi Esin BUDAKLI ve Blogger arkadaşım Gökhan KOCABIYIK'a, ayrıca tanışma fırsatı yakaladığım ve sunumun ardından güzel bir sohbet içinde bulunduğumuz, fikir alışverişi yaptığımız ve tavsiyelerle bizimle olan Gökhan YILMAZ'a, bizim Gençlogger adlı platformumuzda bulunan çalışma arkadaşlarımdan Mücahit DALKIRAN ve Elif ATIŞ'a ve son olarak Özgenur YALAV'a ikinci günde bize eşlik ettiği için teşekkür ediyorum.

You Might Also Like

0 yorum

NİSAN SÖZÜ ''Henry D. Thoreau''

NİSAN SÖZÜ ''Henry D. Thoreau''
Tecrübelerimin bana öğrettiği bir şey var: Hayallerinin peşinden emin adımlarla yürüyen ve arzu ettiği hayatı yaşamak için gayret sarf eden insanlar, beklenmedik bir anda başarıyla karşılaşırlar.

Mart Sözü '' Lao Tzu ''

Mart Sözü '' Lao Tzu ''
Doruğa ulaşsanız bile, hala ulaşılması gereken gelecek önünüzde durmaktadır.

Kasım Sözü ''Mümin Sekman''

Kasım Sözü ''Mümin Sekman''
Başkasına sadakatiniz, kendi başarı kapasitenize ihanetiniz olmaya başladıysa gitme zamanı gelmiş demektir.

Ekim Sözü ''W.E.Demıng''

Ekim Sözü  ''W.E.Demıng''
İnsanlar öğrenme dürtüsüyle doğarlar. Öğrenmeye karşı merak ve bundan duyulan zevk insanın doğasında vardır. Bunlar bebeklikten başlayarak zamanla yok edilir.

AĞUSTOS SÖZÜ '' ELİZABETH HOLMES''

AĞUSTOS SÖZÜ '' ELİZABETH HOLMES''
Başarılı bir insan olup olmadığınızı belirleyen şey, insanların hayatında bir değişiklik yaratıp yaratmadığımıza bağlıdır.

TEMMUZ SÖZÜ ''Leo C. Rosten''

TEMMUZ SÖZÜ ''Leo C. Rosten''
Hayatın amacının ‘mutlu’ olmak olduğuna inanmam. Bence hayatın amacı: yararlı, sorumlu ve şefkatli olmaktır. En önemlisi fark yaratmaktır; katkıda bulunmak, bir şeyi temsil etmek, yaşamış olmakla bir değişim meydana getirmektir.

HAZİRAN SÖZÜ ''SAMUEL SİMİLES''

HAZİRAN SÖZÜ ''SAMUEL SİMİLES''
Doğru yolda giden kaplumbağa, eğri giden yarış atını geçebilir.

MAYIS SÖZÜ '' CEM YILMAZ''

MAYIS SÖZÜ '' CEM YILMAZ''
Başarılı insanların ortak özelliği it gibi çalışmalarıdır, başka bir şey ne duydum ne gördüm. Gerisi traştır, süstür, dedikodudur.

NİSAN SÖZÜ ''STEVE JOBS''

NİSAN SÖZÜ ''STEVE JOBS''
Bu hayatta zamanınız sınırlı. O sınırlı zamanı, başkasının yaşamını yaşayarak harcamayın. Başka kişilerin düşünceleriyle yaşanan yaşam, dogmaların tuzağına düşmek demektir.

MART SÖZÜ ''PATTİ SMİTH ''

MART SÖZÜ  ''PATTİ SMİTH ''
İyi bir isim yapın. Adınızı temiz tutun. Tavizler vermeyin, başarılı olmak ya da çok para kazanmak için endişe edip durmayın. Sadece iyi şeyler yapmanın peşinde olun. Yaptıklarınızı koruyun ve iyi bir isim yaparsanız işte o zaman kendi adınız sizin değer biriminiz olacaktır. Hayat bir roller coaster gibidir; asla kusursuz gitmez. Muhteşem anlarınız da olacak, çok sert zamanlarınız da. Fakat yaşamak hepsine değer.

NE OKUMALIYIM?

NE OKUMALIYIM?
İDİL TÜRKMENOĞLU, sosyal yaşamında ve iş hayatında gözlemlemiş olduğu ' İşyerinde Keyifli Ortam Yaratmak' konusunu, '' Pozitif Yönetim'' adlı kitabında bizlerle paylaşmış. Keyif ve merakla okuyacağınızdan eminim.

NE OKUMALIYIM?

NE OKUMALIYIM?
Bu öneri İK okumayı düşünen ve okuyan arkadaşlar için. ÖZDEN ASLAN'ın kaleminden, yeni işe başlamış bir İK'cının iş hayatında yaşadıklarını anlatan bir öykü.

NE OKUMALIYIM?

NE OKUMALIYIM?
Büyük- küçük herkesin okuması ve kitaplığında olması gereken bir kitap '' Küçük Prens '' .

Çok fazla hedef koyarsan, en önemlisini ıskalarsın.

Benden Tavsiyeler

Benden Tavsiyeler
Mutlu olduğunuz işi yapın. Hapishaneden kurtulun ve özgürlüğe koşun. Risk alın, cesur olun. Olmak istediğiniz gibi şekillenin. En başta kendinize saygı duyun ve sevin. Uyuttuğunuz benliğinizi uyandırın ve tanıyın. Hayatı ıskalama lüksünüz olmasın.

Bir adam sadece para kazanmak fikriyle işe başladıysa, büyük ihtimalle, yapamayacaktır. Joyce Claude Hall 1891 ...

Seveceğin bir iş seçersen, yaşamında bir gün bile çalışmış olmazsın. Konfucyus ...

Gideceğin yoldan eminsen: Engeller 'dinlenme noktan' olmaktan öteye gidemez.

Facebook

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *